Fosztogatók a Heim Pálban

2010.03.02. 11:05

A bűn rossz, ezzel nem mondtunk semmi újat.

A bűnözés büntetendő, talán ezt sem kell megmagyarázni.

Ám bűncselekmény és bűncselekmény között is van különbség. Létezik megélhetési bűnözés, ugye - legalábbis a hivatalos állásfoglalás szerint van ilyen. Mondjuk az 1 db alma elemelése a piacról az éhenhalás szélén, a gyermekek megmentése stb. szélsőséges körülmények esetén (lásd még itt). Morális kérdéseket vet fel, az szentigaz.

Hiszen kinek jutna eszébe bárkit is elítélni a haitiak közül, akik ivóvízet és/vagy kenyeret és húst rabolnak egy, a földrengés után hátrahagyott üzletből? Ismétlem, vizet és kenyeret. Nem plazma TV-t vagy mobiltelefont.

De semmilyen elfogadható okot nem tudunk felhozni arra, amikor valaki(k) egy olyan intézményt foszt(anak) ki, amely a gyermekek életét hivatott megmenteni.

Talán, ha hasonló büntetés járna érte, mint, teszem azt, a méztolvajoknak a fekete kontinensen egykor, akkor talán jobban meggondolná(k), hogy mit is tesz(nek).

A kívánságomért nem kapnék pöttyös labdát...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://periodista.blog.hu/api/trackback/id/tr841802296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása